donderdag 9 juni 2016

Waarom Frankrijk - Roemenië het kijken waard is

Al het begin is moeilijk, zeggen ze. Wanneer het EK op vrijdag 10 juni echt begint, is het voor ons Nederlanders even flink doorbijten. Natuurlijk, we zijn aan het idee van 'er niet bij zijn' inmiddels wel gewend maar nu is daar die pijnlijke werkelijkheid.
Daarna moeten we onze rug rechten en kijken voetballiefhebbers gewoon naar een paar hele fijne potjes. Frankrijk - Roemenië kan zo'n pot worden.

3 redenen om toch de TV aan te zetten

Frankrijk - Samen met Duitsland is het gastland de topfavoriet. Vreemd als je bedenkt dat 'Les Bleus' de 17e plek op de wereldranglijst van de FIFA innemen. Achter Nederland, om maar eens een zieltogende voetbalnatie te noemen. Maar ook lager dan Zwitserland, Oostenrijk en Portugal. Landen die in tegenstelling tot De Haantjes toch niet tot de kanshebbers worden gerekend. Maar ja, Frankrijk heeft een keur aan toptalenten. Antoine Griezmann en Paul Pogba stijden binnen 5 jaar mee om de Gouden Bal. Het middenveld staat vol 'powerhouses', want naast Pogba staan de fantastische Matuidi en Leicester City's box-to-box speler Kanté. Hoewel ik de kans op veel actie van zijn kant niet groot acht, ook aandacht voor de uitstekende doelman van Frankrijk: Hugo Lloris. Tot slot bezitten 'Les Tricolores' de speler met misschien wel de koddigste naam van dit EK: Samuel Umtiti. Een talentvolle verdediger die vermoedelijk wel op de bank begint.
 
Tekening: @DaveMerrell

Lucian Sânmărtean - Een bekende naam in Utrecht en (d)ostreken is Lucian Sânmărtean, De Roemeense baltovenaar veroverde in Utrecht harten van fans, streek een godsvermogen aan salaris op en lag door blessures vaker op de behandeltafel bij de fysio dan dat hij op het gras stond. Desalniettemin staan zijn technische vaardigheden als een paal boven water. Inmiddels speelt de vedette van Roemenië in Saoedi-Arabië, bij Ittihad FC (met de Ghanees Sulley Muntari). Bij Roemenië is hij de man van de vrije trappen.Voor de rest hoeft van Roemenië weinig spectaculair voetbal verwacht te worden, of het moet zijn van doelpuntenmaker Florin Andone. Bij Cordoba scoort hij ongeveer eens in de 2 wedstrijden, wat lang niet beroerd is.

Björn Kuipers - Bij gebrek aan actieve voetballende Nederlanders (Özyakup niet meegerekend, maar daarover later meer) moeten we maar proberen te genieten van een scheids. Niet makkelijk, zeker omdat de beste man 4e official is. Wachten dus tot het einde van de 1e en 2e helft, als onze Björn het bordje omhoog mag houden. Of het is hopen op een blessure bij Viktor Kassai, die de wedstrijd in goede banen moet leiden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten