maandag 13 juni 2016

Voetbaldino's, België en nog een reden om het EK te kijken op maandag

Omdat zowel de Ieren als de Belgen in actie komen zijn er minstens 3 redenen om vandaag het EK te checken.

1. België - Calimero is een arrogant uilskuiken vergeleken bij het minderwaardigheidscomplex dat de gemiddelde Belg heeft. De lol om de uitschakeling van Oranje is er groter dan de blijdschap om de plaatsing van de reserve-Duitsers zelf.


Zonde natuurlijk, want als wij in Nederland zulke talenten zouden hebben als de zuiderburen, hadden wij tegen iedere voetbalfan opgeschept over Carrasco, Nainggolan en Denayer. En dan hebben we het nog niet eens gehad over gevestigde namen als Hazard, Vertonghen, Courtois en De Bruyne. Op zich is dat minieme ego niet zo verwonderlijk als je rondloopt in zo ongeveer het lelijkste shirt op het toernooi (toegegeven, de concurrentie op dat vlak is moordend), maar iets meer trots gun je ze. Wat dat betreft kunnen ze veel leren van de Italianen, tegen wiens hechte formatie ze vandaag niet gaan winnen. Dat laatste is overigens mijn prognose, waaraan geen enkele waarde kan worden gehecht. Maar toch, kijk even hoe zij erbij staan, die macho's. Da's toch wel andere koek, dan die Belgen, met hun wereldelftal vol types met zure slasaus-uitstraling.
Ma 13 jun, 21u, België - Italië


2. Roy Keane - Prettig dat er op dit EK in elk geval nog een paar zekerheden zijn: de Duitsers scoren in de laatste minuten, overmorgen staan kranten vol over het kapsel van Ronaldo, de Ierse fans worden uitgebreid gehuldigd door het Nederlandse volk omdat ze nog steeds zingen bij een kansloze 4-0 achterstand in de rust en Roy Keane gaat voor opschudding zorgen. De Ierse beul is tegenwoordig assistent-bondscoach en al in de voorbereiding op het EK zorgde hij voor een relletje toen hij na de verloren uitzwaaiwedstrijd tegen Wit-Rusland voor de camera's vertelde dat het schaarse Ierse lichtpuntje Aiden McGeady "veel beter kon, maar dat is het probleem met zijn hele loopbaan.". Gezellig, want dan moet je nog met een waardeloos elftal beginnen aan een EK waarbij je vooraf al weet dat het na 3 wedstrijden klaar is.
Gelukkig kan je je als Ier dus altijd optrekken aan de fans, the Green Army. Die hebben geen last van dorst, gebrek aan humor en verstand van voetbal. Daardoor is hun gemoed bijna altijd goed en dat levert fantastische beelden en geluiden op. En spandoeken natuurlijk, zoals deze die gemaakt is voor hun eerste EK-wedstrijd van vanavond, tegen Zweden:



 13 juni, 18u, Ierland - Zweden



3. Voetbaldino-dag - Bij Albert Heijn kan je sparen voor dino-plaatjes en ik zou er niet van opkijken wanneer er tussen die stickers ook de beeltenissen van de Buffonosaurus, de Keaneosaurus Rex, de Casillasoratops, de Givenodokus en de Zlatanoraptor opduiken. Vandaag komt er een heel voetbalbejaardentehuis in actie. Voetballers met een schat aan ervaring, spelers die geen verrassing meer zijn voor de liefhebbers. Dat is een verrassing op zich, dit toernooi. De Ieren hebben, mede door Robbie Keane (35) en Shay Given (40),  gemiddeld het oudste team op dit EK. Voor de statistici: Engeland het jongste.

13 juni, 15u, Spanje - Tsjechië
13 juni, 18u, Ierland - Zweden
13 juni, 21u, België - Italië

Geen opmerkingen:

Een reactie posten