zondag 19 juni 2016

De redding van dit EK; de supporters

Kontklemmend voetbal, rellen, een falende organisatie, de UEFA in het algemeen en waardeloze elftallen die doordringen tot de volgende ronde: het EK 2016 is nu al één van de slechtste toernooien aller tijden ooit. Gelukkig is er één redding: de fans (de onruststokende randdebielen niet meegerekend). Veel leuker dan de gemiddelde wedstrijd tijdens dit toernooi, zijn deze beelden:

Will Grigg gaat als de brandweer
De absolute hit dit toernooi is 'Will Griggs on fire', gebaseerd op 'Freed from desire', de jaren 90 kraker van Gala. Op YouTube circuleren gigantisch veel filmpjes met dit nummer in de hoofdrol. Deze vond ik persoonlijk erg grappig.



Oh Embolo- oh Embolo
Qua bekendheid nog niet op het niveau van de Will Grigg-hit, maar groot in potentie: 'Oh Embolo'. Het nummer dat de Zwitserse fans hebben bedacht voor spits Breel Embolo. Mochten de Zwitsers ver komen, dan voorspel ik dat dit nummer hoge ogen gaat gooien in menig hitlijst.


Modderglijden met Engelsen

De Engelsen zijn, zeker na een paar bier, geruchtmakende voetbalfans. Soms leuk, soms minder. In Lille lieten ze zich in elk geval ook van hun goede kant zien.





Oekraïnse taalproblemen
Het Franse taalonderwijs in Oekraïne is niet geweldig. Fans uit dat land zijn gelukkig creatief, en bedachten een oplossing zodat ze het goddelijke goudgele vocht gewoon kunnen bestellen.



Wales & Engeland
De fans van Wales en Engeland konden het goed met elkaar vinden. Welshman Darren en de Engelse Emma in het bijzonder: ze gaan namelijk trouwen. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen de landen, vraagt Darren zijn vriendin ten huwelijk. Het legde de twee overigens geen windeieren dat het filmpje een internet-hitje werd: UEFA-sponsor Carlsberg heeft het duo tickets voor de EK-finale aangeboden, na het zien van de beelden.

Groen boven!
Tot slot dan nog 2 van de vele geweldige Ierse fan-acties. Laten we hopen dat we ze nog heel veel terug gaan zien op toernooien. Want al is hun voetbal niet al te best, de fans zijn werkelijk fantastisch..



Geen opmerkingen:

Een reactie posten