zaterdag 11 juni 2016

3 Redenen waarom je ook zondag voor de TV moet zitten

Ondanks het feit dat Duitsland speelt, valt er zondag toch wel een hoop te genieten. Drie wedstrijden staan op het programma en hierbij 3 redenen om die zapper richting beeldscherm te richten en minstens een slordige 6 uur voetbal tot u te nemen.


Josh Magannis & Will Grigg - Van alle teams die er geen reet van kunnen, kan Noord-Ierland er het geen reetst van. Toch zijn ze erin geslaagd 23 voetballers te vinden met 2 benen, waardoor ze nu mee mogen doen aan het EK. Josh Magannis is misschien wel de bijzonderste van het stel stoethaspels dat zich in een groen shirt hijst. De (als u dit leest voor 15 augustus 2016) 25-jarige spits was tot 2009 nog keeper. En geen onverdienstelijke, als we de statistieken mogen geloven: hij kwam uit voor de nationale jeugdteams van Noord-Ierland onder 17 en onder 19 als doelman. Omdat hij geen profcontract wist te krijgen, besloot hij zich op het spitsen te richten... en hoe! Al vrij vlug klopte het Schotse Aberdeen aan de deur. Via St. Mirren komt hij terecht bij Kilmarnock. Vorig jaar maakt hij tegen Griekenland de allesbeslissende goal, waardoor Noord-Ierland het EK-ticket behaalt. Overigens is het lang niet zeker dat Magannis ook echt in de basis staat. Josh speelt waarschijnlijk niet, maar Will Grigg wel. Het enige dat u van hem moet weten, is dat heel veel (Noord-Ierse) mensen dit meezingen.

 Zondag 12 juni, 18u, Polen - Noord Ierland


Het Kroatische middenveld - Mocht u het voetbal enigszins volgen, dan zal het trio Rakitic (Barcelona), Modric (Real Madrid) en Mateo Kovacic (Real Madrid) u bekend voorkomen. De middenvelders vormen gedrieën misschien wel de beste linie van dit EK, zeker als u zich bedenkt dat Fiorentina-speler Badelj daar vaak nog tussen loopt. De spits die zij moeten bedienen is Mandzukic, en dat lukt ze nog verdomde vaak ook. Van alle mogelijke verrassingen dit toernooi is Kroatië toch wel het team waarvan het haast niet meer verrassend is, mochten ze verrassen.

 Zondag 12 juni, 15u, Turkije - Kroatie


Oguzhan Özyakup - We zijn er weer bij, en dat is prima! Özyakup is geboren in Alkmaar en dus is hij de enige voetballende Nederlander die erbij is op het EK. Dat is nog niet alles, want als er één speler is die bij Turkije bepaalt wat er gebeurt, is het Oguzhan. De centrale middenvelder van Besiktas, heeft zijn club dit seizoen mede aan de titel geholpen. Zijn eerste goal voor het Turkse team kunt u zich misschien nog wel herinneren... ging ongeveer zo! 
Özyakup is een attractie voor mensen de houden van middenvelders ala Modric en Sneijder.

 Zondag 12 juni, 15u, Turkije - Kroatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten