dinsdag 8 juni 2010

DSO-Awards: The nominees are... (Deel 1)


Ondanks een jaar vol stuitend slecht voetbal en dito prestaties worden ook dit jaar weer de DSO-Awards uitgereikt. In drie delen zal ik de genomineerden voor de verschillende prijzen aan u voorstellen:

Doelpunt van het Jaar


Erik Veldink maakt de 2-1 tegen Oosterheem
Dat DSO vrij eenvoudig van sv Oosterheem won lag vooral aan wondersmurf Erik. Binnen een minuut boog hij een achterstand om in een voorsprong. Vooral de tweede goal was een plaatje. Die was van heel ver, in een boog over de lange keeper. Zoals dat hoort, maar zelden gaat.

Marco maakt de 2-1 tegen Valken
Het was weer eens zo’n dag dat bij De Bluts heel veel lukte. Hij maakte twee prachtdoelpunten tegen koploper Valken ’68. De tweede was de mooiste. Vanaf zo’n 20 meter schoot hij het leer prachtig hoog langs de goalie.

Camillus maakt de 1-0 tegen SEV
De wonderen van 2010 tot nu toe:
• Een vliegtuig stort neer. Iedereen is dood, behalve één Nederlands jongetje.
• Alles trilt en stort in in China. Na een week kruipt er onder het puin nog een klein kindje vandaan.
• Camillus Overmeire krijgt in de wedstrijd tegen SEV de bal op de rand van het 16-meter gebied aangespeeld. Met een bekeken bal verschalkt hij de keeper in de verre hoek: 1-0. Met nog 2 minuten te spelen.
• DSO verliest de wedstrijd tegen SEV met 2-1 in de resterende minuten.

Firmin tegen Forum Sport
Scoorde Firmin tegen Forum? Nee, dat niet. Maar hij raakte de paal op zo’n schitterende wijze dat je het voetbal onrecht zou aandoen om het moment niet te noemen. De zoon van legde de bal met gevoel over de te ver uit zijn doel staande doelman van Forum. Zonder het bedoelde resultaat dus. Maar ook dit resultaat, de paal, mocht er wezen.

Michael de Wit knalt de 2-2 binnen tegen SVC
Een daverende vrije trap van Michael de Wit brengt DSO naast het immer kankerende SVC. In de laatste minuut scoort De Wit trouwens nogmaals. Maar zijn eerste goal is zeker de mooiste.

Robbert Zwarteveld maakt de 0-3 tegen Rijnsburgse Boys
Robbert Zwarteveld genomineerd voor de mooiste goal: het is adel verplicht. Ook dit jaar maakte hij weer een beauty. Tegen Rijnsburg verschalkte hij de keeper met een geniaal boogballetje. Soepele, lichte voetbeweging en hop, zo over die arme jongen tussen de palen. Zelfs de tegenstander klapte ervoor

Jaap-Bokaal(Prijs voor de domste, onhandigste of klungeligste actie van dit seizoen)

Ramon Pavon & Peter Diekman degraderen twee keer
De Peppi & Kokki van DSO 4 kwamen het vijfde helpen in de beslissende fase van de competitie. Ze deden het met verve, dat moet gezegd. Jammer genoeg mocht het niet baten en werd DSO 5 derde van onder. Ook met DSO 4 liep het slecht af: gedegradeerd en opgedoekt. Het duo is twee maal een klasse afgezakt in één seizoen. Wellicht vallen ze toch nog in de prijzen en ontvangen ze de Jaap-bokaal voor deze (wan)prestatie.

Wouter Kinkel stuurt een SMS
Of Wouter zijn vriend Michael de Wit even op de hoogte wou stellen van de uitslag van DSO – DSVP, was de vraag. Geen probleem voor de Kink, die sneller SMS’t dan zijn schaduw. En dus tikte hij na afloop op: “1-0 verloren. Zwarteveld mist pingel in de laatste minuut.” Info die klopt, daar niet van. Maar het was wel zo eerlijk geweest om dan ook even te vermelden wie die winnende 1-0 voor DSVP op het bord had gezet: hijzelf.

Carsten Blewanus pakt verkeerde ski’s
Wie de ski past trekke hem aan, zo luidt een oud-Duitse tegelspreuk. Zo dacht Carsten er ook over en dus nam hij het eerste de beste paar sneeuwschuivers die hij zag staan mee uit het rek voor het hotel. Eenmaal bovenop de berg kwam hij erachter dat het helemaal niet zijn ski’s waren. Gevolgen:
1. Teamgenoten lagen in een deuk.
2. Carst kon het hele tiefuseind terug.
3. Latjes-eigenaresse Eva Braun boos.
4. Een Jaap-Bokaal?

Bert van der Wees fietst om
Wat weinigen weten: Al jarenlang is Bert groot fan van Louis Davids. U weet wel, die dinosauriër die faam verwierf met de inhaker: ‘Een reisje langs de Rijn’. Wou Bertje ook eens doen, zo’n reisje langs de Rijn. Maar ja, het werd: ‘Een reisje langs de Vliet, Vliet, Vliet, dat vergeet je je leven niet, niet, niet.’ Bert miste op zijn fiets een tunneltje, reed mijlenver om en kwam maar nipt op tijd aan bij Haaglandia om zijn inmiddels vertrouwde wijze de vlag te hanteren. Al snel bleek overigens dat Bert niet de enige was die iets gemist had. Haaglandia maakte gehakt van het rood-groene sterrenensemble.

Camillus Overmeire luistert zijn voicemail
De grote kale leider was boos. Er werd niet eens meer afgebeld bij trainingen, zelfs niet door De Kist. Foei! Na aandringen van het handjevol lieden, besloot El Plato zijn voicemail toch maar even af te luisteren. Geen slecht idee. Vodafone bleek al bijna door de opslagruimte heen te zijn, omdat de drievoudig Nederlands sms-kampioen C. Overmeire zijn berichten al tijden niet had beluisterd. In het halfuur dat volgde hoorde El Capitano een slordige 198 berichten de revu passeren. Daaronder ook een afmelding van zijn keeper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten