woensdag 9 juni 2010

DSO-Awards: The nominees are... (Deel 2)


In totaal zijn er zondag 6 bekers te vergeven. Gisteren gaf ik u de kanshebbers voor de Jaap-Bokaal en het Doelpunt van het jaar. Hierbij de volgende 2: De Speler van het jaar en Het Tegeltje.


Speler van het jaar

Wouter Kinkel
De kuisheidsgordel om de mooie maagd die DSO 5 is. Kabouter Kinkel ploetert voort, hoe de rest ook aankloot. Het mocht uiteindelijk allemaal niet baten want de mooie maagd werd dit seizoen toch onteerd. Hoe goed en stevig die gordel ook zat bevestigd.

Harald Huurman
Aan voetbalkwaliteit heeft het Handige Harry nooit ontbroken. Alleen soms (mogen wij dat zeggen? Ja, dat mogen wij zeggen) aan een beetje extra inzet. Voor een doodschop was Har nooit te beroerd, daar niet van. Maar wel voor een sprintje terug met aanpalende sliding. Tot dit seizoen. Xavier, Wouter, Simon & co, ze schrokken zich allemaal de neten. Wie was die man die op zaterdagmiddag ineens ballen kwam wegkoppen? Juistem, onze Har. Daarom dus, een welverdiende pluim en dito nominatie voor speler van het jaar.

Jos Brug
Als nonchalance een berg zou zijn, is Jos Brug de Matterhorn. Je weet wel, die Zwitserse Alpenreus met zo’n geinig edoch stijlvolle hoek erin. Want Jos is dat dus ook, stijlvol nonchalant. Overstapje, pannaatje, achteloos hakje, het is typisch Brug. Kost je een paar doelpunten per seizoen maar het levert ook mooie momenten op. In zijn linkerbeen zit trouwens een TomTom, die de ballen precies daarheen brengt waar ze heen moeten. Dat levert weer wat goals op.

Lars Overmeire
Lars is als voetballer een mengeling van Berry van Aerle, Stevie Wonder en Dirk Kuyt. Hij heeft de techniek van Van Aerle, het inzicht van Stevie Wonder maar compenseert dat allemaal met de vechtlust en het loopvermogen van Dirk Kuyt. Als DSO 5 op apengapen ligt, trekt de Goedlachse Marinier nog even wat registers open. En natuurlijk, soms schiet hij die voorzet richting het struikgewas, maar hij komt tenminste in de positie om een voorzet te geven


Het tegeltje


Marco de Bluts
“Had je ze tijdens de training aan?”
Camillus is zijn voetbalschoenen kwijt. Marco helpt, via slim doorvragen, met zoeken.

Xavier van Middelkoop
“Nee, ik ben geen weekend weg, alleen zaterdag.”
Camillus is witheet. Ter elfder uren kondigt Xavier aan niet aanwezig te zijn tijdens de wedstrijd in verband met ‘een weekendje’ weg. Xavier stelt echter prijs op een correcte weergave van de feiten.

Erik Veldink
“Wayne Bridge, dat is toch de Engelse neef van Jos?”
Veldink licht de doopceel van Jos Brug.

Rob Lentz
“Ik heb de intentie om te komen.”
Rob Lentz heeft er eigenlijk al het hele seizoen zin in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten