donderdag 10 juni 2010

DSO-Awards: The nominees are... (deel 3)

Twee categorieën had ik nog niet aan uw voorgesteld: De Roestige Spijker en Het talent van het jaar. Dit zijn de genomineerden:

Roestige Spijker
Dit jaar is de Roestige spijker een combinatieprijs van de hardste overtreding en de Lourdes-award. De wat? Yep, de Lourdes-award: voor mensen die wonderbaarlijk zijn genezen & teruggekeerd. toch is één ding duidelijk: Er worden te weinig doodschoppen uitgedeeld. En da’s jammer, laten we wel wezen.

Herman van der Hatert
Had bloed zitten op plekken waarvan de meeste mensen niet eens wisten dat ze ze hadden: zijn tweede en derde ruglaag. En gewoon nog leven hè, die Herman. Sterker nog, hij speelt weer. ’T Is een bikkel, en dat zal hij altijd blijven.

Stefan ‘kleine Bert’ Wisgerhof
Nooit te beroerd om een kk-schop uit te delen. Dit jaar had hij ook weer een paar prachtexemplaren (vraag dat die jongens van Oosterheem maar). Waarvoor trouwens nog dank, namens de vereniging van gezamenlijke zorgverzekeraars. Incasseren is overigens niet zijn sterkste kant. Bij het minste of geringste tikje, stapt hij eruit. Om de volgende wedstrijd weer doodleuk een basisplaats op te eisen. Op donderdag is Bertje er vaak niet. De jury vermoedt dat hij dan naar Lourdes is. Of naar Jolanda in Tiel, of waar die hoer tegenwoordig ook spreekuur houdt.

Simon van Herpen
Begon het seizoen al lekker met een gebroken middenhandsbeentje. Keerde terug als spits en liet even zien hoe dat moet, doelpunten maken. Na de winterstop ging hij over de knie bij de mastodont van de snoeiharde overtredingen: Wouter Kinkel. Het gevolg: een paar weekjes manklopen. Sloot het seizoen af met een spierontsteking, waarover wellicht later meer. Toch is ie er gewoon weer bij in het nieuwe seizoen. Tenminste, als hij het haalt.

Wouter Kinkel
Hij zou iedereen teleurstellen als hij niet voor deze prijs genomineerd was. Hij schopt soms sneller dan zijn schaduw en kan er dus oprecht weinig aan doen dat hij iemand pijn doet. Maar afgezien van de overtredingen: Wout weet wat de mouwen opstropen is. Soms op het randje, soms erover. Vraag dat die spits van DSVP maar. Of die van rechtsbuiten van SVC, die aanvallende middenvelder van Valken en die linkeraanvaller van Rijnsburg en die vrije man van…..


Talent van het jaar
Wie geeft het in ademnood verkerende sterrenensemble de broodnodige mond-op-mond-beademing? Wie is hét talent van dit jaar en gaat volgend jaar doorstoten.

Jan van Rijn
De jury vond het nogal stil op het veld. Niet gek, want het beste werkpaard van de koninklijke DSO 5-stal moest grote delen van dit seizoen aan zich voorbij laten gaan. Volgend seizoen zal hij weer zwoegen, schelden, zweten, tieren en sjouwen. We hebben het zo gemist.

Ramon Pavon
Slechts een paar wedstrijden deed ‘Paf’ mee met DSO 5. Daarin kwam zijn klasse al aan het licht. Goed nieuws: de doelpuntenmachine zelf was niet tevreden. Dat schept verwachtingen! Wij noteren vast voor het nieuwe seizoen: Pavon, 30 doelpunten. Maar Ramon, wees niet bang, 29 zou ook best OK zijn.

Peter Diekman
Diekman = nu nog lichter! Het zou een mooie reclameslogan zijn. Voor een frisdrankje ofzo. Maar ook voor een nieuwe, herboren voetballer die kilo’s afviel. Met, zoals Evert ten Napel dat zou zeggen, graniet in zijn schoen. Een voetballer die in zijn paar wedstrijden voor DSO 5 al liet zien dat hij een meerwaarde is. Kortom, een goede slogan voor Peter Diekman.

Peter Menheere
Blessureleed achtervolgde Menheere in de slotfase van de competitie. Af en toe een helftje ging wel, maar hele potjes niet meer. Jammer, want in de helftjes dat hij speelde was alles prima georganiseerd achterin. Volgend seizoen gaat hij dat weer fit doen, de boel regelen. Dat staat voor de jury vast.

Michael de Wit
Hopelijk zijn de doelnetten op het nieuwe DSO-complex stevig geknoopt. Ook is het trouwens te hopen dat de buurtsuper van Benthuizen vliegtuigglas in zijn kozijnen heeft zitten. Michael de Wit schiet namelijk snoeihard, maar niet altijd even zuiver. Aan dat laatste wordt gewerkt. Het nieuwe zwaargewicht in de DSO-bijt liet zich dit seizoen al regelmatig zien en in het komende seizoen zal dat vaker gebeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten