donderdag 21 januari 2010

Boaz door de jaren heen

Een veelgestelde vraag de afgelopen dagen: "Boaz, hoe komen jullie op die naam? Ik heb het nog nooit gehoord." Toch zijn er in de loop der jaren een aantal beroemde Boazen geweest. Een overzicht van 6 beroemde naamgenoten van onze prachtzoon!

6. Boaz Ma'uda



Homoboegbeeld uit Israël. Won ooit de Israelische variant van Idols met het liedje Klaag niet tegen een muur. Werd daarna 54e op het Eurovisie-songfestival met Do, Re, Mi, Fa-Lafel. Eindigde daarmee nipt voor de Toppers (met wie hij nog een korte amoreuze relatie onderhield). Na deze wanprestatie werd hij in zijn thuisland uitgekotst. Eerst werd overwogen om hem met een katapult, verkleed als molotov cocktail, de bezette gebieden in te schieten, maar uiteindelijk kwam hij er genadig vanaf. Hij werd op een platte kar door Jeruzalem gereden terwijl mensen oude broodjes shoarma naar hem mochten gooien. Met saus.

5. Boaz Osiebe



Keniaanse illusionist die grote bekendheid verwierf in Burkina Faso. Daar vermaakte hij de troepen van de Ngog-stam. Vooral de truc waarmee hij met zijn linkeroog in zijn rechterbroekzak keek, deed de soldaten schuddebuiken.


4. Boaz Myhill

Keeper van een Engelse Premier League club. Droomde ooit van een loopbaan als korfballer in Oranje. Hij was niet te troosten toen bleek dat hij als Welshmen nooit voor Nederland mocht spelen. In heel Wales was er bovendien geen korfbalclub te vinden. Besloot daarom te gaan spelen bij Hull City. De enige Premier League club die ook in oranje speelt. Een schrale troost.

3. Boaz the AudiobiographyWon dit jaar, geheel onverwacht, het WK zitten-op-een-leren-stoel-en-dom-kijken. Kaapte daarmee de titel weg voor de gedoodverfde favoriet Harry Mens, die vervolgens voor straf nog een jaar lang zaaddodende zondagochtend-programma's op RTL 7 moet presenteren. Overigens speelde de achternaam van Boaz (The Audio Biography, dat is nu eens wat anders dan Jansen) een belangrijke rol. "Curiues," zo vermeldde het jury-rapport.

2. Boas constrictor

Toegegeven, niet de meest geliefde Boas maar beroemd is ie zeker: Boas constrictor.



1. Boaz peuken

Een lekker Boaz-peukkie gaat er altijd in, zeggen ze in Texas. Je kan daar nog ongestoord van een saffie genieten zonder dat de hart & vaat-ziekte-politie je weer om de oren slaat met hun zeikerige angstzaaicampagne. Ongezond? Tuurlijk niet, zeker niet als het Boaz mentholsigareten zijn. Koot & Bie hadden groot gelijk toen ze zeiden:

En roke hè. Bewust roke, dat je nooit zomaar een beetje voor de katze kont zit weg te paffe. Rook jij ?
- Nou, niet overdreven veel, alleen filtersigaretten.
Oh ? Hoeveel ?
- Naaaauw, och, nog geen drie pakkies per dag. Zooo !
- Nee, en menthol, alleen menthol filtersigaretten, dus nou om te zeggen dat ik rook, nee!

Overigens zijn er, voor de liefhebber, ook Boaz sigaretten in de heerlijke smaken vanille & kers. Met toegevoegde vitaminen. Dus om nou te zeggen dat je dan rookt, nee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten