zondag 13 februari 2011

Het komt wel goed met Ajax

Mijn zoontje krijgt het druk, over een paar jaar. Hij gaat wereldvrede verzorgen, helpt de honger uit de wereld, schrijft een stelletje bestsellers, wint Nobelprijzen, wordt de meest begeerde man op aarde en hij is de eerste Nederlandse artiest die echt doorbreekt in de VS. Dat heeft hij allemaal in zich, zie je nu al. Zoals hij z'n fruithapje eet; dat kunnen alleen de hele groten.
Het gaat te ver om al zijn toekomstige heldendaden hier op te sommen, maar niet onbelangrijk is dat hij tussen de bedrijven door ook Oranje in 2030 voor het eerst naar de wereldtitel schiet. 't Zal ook eens tijd worden. Daarvoor, ik denk als hij een jaar of 17 is, maakt hij Ajax eindelijk weer eens kampioen. Iemand moet het doen, per slot van rekening. Daarna gaat hij Real Madrid, Barcelona, Manchester United of AC Milan aan een paar Europacups helpen.
Omdat je toch moet weten hoe zo'n shirt straks staat, hebben we alvast maar een voetbalplaatje laten maken. Zijn er nu maar tien van, maar over een jaar of 16 iets meer. Het plaatje van Boaz is er natuurlijk typisch zo één die ze bij de firma Panini niet teveel drukken. Het wordt een zeldzaam voetbalplaatje. Niet zoals de plaatjes van Pier Tol en Fred Rutten, die ik twaalf keer dubbel had in mijn voetbalplaatjes-verzamel-jaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten