dinsdag 3 mei 2011

Mijn favoriete foto in de VI-images nieuwsbrief

De beeldbank VI-Images, waar ik voor mijn werk bij GOAL! regelmatig contact mee heb, vroeg mij naar mijn favoriete voetbalfoto. Ik koos een afbeelding van Zinedine Zidane, nadat hij rood heeft gezien in de WK-finale. De foto en mijn verhaaltje zijn opgenomen in de nieuwsbrief van het fotobureau.



Onderwerp: nieuwsbrief april 2011

nieuwsbrief april 2011

29 april 2011

De favoriete foto van... Simon van Herpen

images
VI Images vraagt iedere maand een beeldprofessional te vertellen over een bijzondere voetbalfoto. Deze week is het de beurt aan Simon van Herpen , redactiechef van Goal!

Simon: Ik heb een zwak voor rugfotos. Deze, van Zinedine Zidane, is de moeder aller rugfotos. Het is de trieste aftocht van de Franse ballerina nadat hij zich door de slager van Italie, Marco Materazzi, heeft laten provoceren. Er zit zoveel tragiek in dit beeld. In zijn laatste wedstrijd ooit, de WK-finale 2006 nota bene, kan hij voortijdig richting douche omdat hij Materazzi een kopstoot geeft.

Het pijnlijke is dat hij, op weg naar de kleedkamer, de wereldbeker passeert. In deze foto zit eigenlijk de hele wedstrijd gevangen.
Uit het historisch archief: Champions league special

images
VI Images duikt soms letterlijk de archiefkasten in om die ene perfecte foto te vinden. Bijvoorbeeld als we een Champions League-special samenstellen!

De Champions League, die in 1992 van start ging als de voortzetting van de Europacup I, kent een aantal Nederlandsen winnaars. Feyenoord en PSV gingen er allebei een keer vandoor met de beker. Ajax flikte het kunstje maar liefst vier maal.

Bekijk hier de special met uniek historisch materiaal van Nederlandse en buitenlandse clubs in de Champions League.
VI Images op de cover van: GOAL!

images
Beelden uit de collectie van VI Images sieren de covers van verschillende magazines, zo ook die van GOAL! Het voetbalmaandblad voor kinderen plaatste onlangs deze foto van Messi op de cover.

Messi speelt met zijn club Barca deze maand maar liefst vier keer een clasico tegen Real Madrid. VI Images levert uiteraard beelden van deze krakers.

Klik hier voor een special van Messi en Barcelona-Madrid.
Nieuwe collega: Daphne Lokker

images
Jasper Heemskerk gaat VI Images per 30 juni a.s. verlaten. Hij geeft het stokje door aan Daphne Lokker. Hoewel het vertrek van Jasper nog even op zich laat wachten, zal Daphne vanaf volgende week al het team van VI Images versterken.

HillCreek
House
of Pictures
Zwaardstraat 16
2584 TX
Den Haag
The Netherlands
Tel: +31 (0)70 306 56 56
Fax: +31 (0)70 404 94 90
info@vi-images.com
©VI Images 2011
Alle rechten voorbehouden
Powered by Picture Pack
Hier kunt u zich
afmelden voor het
VI Images nieuws

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten